22 oktober 2015

#WOT deel 43: hulp

Al jaren lang ben ik met plezier informatiespecialist, dat is bij uitstek een vak waarbij je hulp verleent bij zoeken en vinden, en niet alleen van literatuur. Er lopen vaak collega’s rond op zoek naar een nietmachine die in een kantoor met flex-plekken vaak zoek is. Ik heb er dus één in mijn kast staan. Ik verleen regelmatig hulp aan collega’s die zeker weten dat ze een boek op het uiterlijk kunnen herkennen. Met zachte hand haal ik ze uit die droom. De collega’s die literatuur willen hebben krijgen de wat serieuzere hulp.


Mijn hele dag draait om hulp verlenen, intermediair zijn voor mijn collega’s die meestal zo druk bezig zijn met projecten dat ze totaal geen tijd hebben om zelf te zoeken.
En in mijn vrije tijd ga ik door met dat hulp verlenen. Bij mijn toneelvereniging wil ik bij de komende productie geen rol, maar ik weet al dat ik toch niet kan laten om dan te gaan helpen met rekwisieten, de PR en wat je verder maar kan verzinnen.

En waarom? Omdat het me vleugeltjes geeft. Omdat ik er energie van krijg. Omdat ik er van houd. Ik vind het heerlijk net op dat ene idee te komen dat een collega verder helpt, het puzzelstukje in de puzzel te leggen en door te gaan naar de volgende puzzel. Bij zo’n toneelproductie is het heerlijk te zien dat alle puzzelstukjes samenkomen tot een aangeklede voorstelling waar veel mensen van genieten.
En dat is dan al die moeite waard.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.
Het woord van deze week: http://www.drspee.nl/wot-deel-43-hulp/

1 opmerking:

Unknown zei

Heerlijk lijkt me dat, ik ervaar dat ook zo met webdesign vragen. Je krijgt er inderdaad vleugels van, en creatief zijn leidt tot vrolijkheid.